Μεταβρεφικό Τμήμα (1,5-2,5 ετών)

Τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι τα πιο σημαντικά για την ανάπτυξή του. Σε αυτό το στάδιο αναπτύσσει σημαντικό μέρος των ικανοτήτων του. Χτίζει τις βάσεις, πάνω στις οποίες θα στηριχτεί η κοινωνική, συναισθηματική και διανοητική ανάπτυξή του.

Οι δραστηριότητες του τμήματος βοηθούν το παιδί, έτσι ώστε να καλλιεργεί τις αισθήσεις του και να μπορεί να διαμορφώνει τις πράξεις του, συναισθηματικές, νοητικές και κινητικές. Αποκτά ποικιλία εμπειριών από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, μαθαίνει να τις επεξεργάζεται και να τις αφομοιώνει. Μπορεί να κατανοεί και να εκφράζεται μέσω λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας και να αλληλεπιδρά με το κοινωνικό του περιβάλλον.

Βασική μας αρχή είναι ο σεβασμός στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού και στην προσπάθεια του να κατακτήσει τη γνώση ως αποτέλεσμα δικής του εξερεύνησης και προσπάθειας.

Στόχοι του Μεταβρεφικού Τμήματος είναι:

ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ

Παρέχουμε αγάπη και σιγουριά, τα ενθαρρύνουμε να αυτονομηθούν στη κίνηση, να μην είναι διστακτικά και φοβούνται, να αποκτήσουν ισορροπία και αυτοπεποίθηση.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Τα ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιούν το λόγο για αυτό που θέλουν να μας πουν. Να πλουτίσουμε το λεξιλόγιό τους, ωστόσο δεν ξεχνάμε το συναισθηματικό στόχο που έρχεται να εκπληρώσει ο λόγος.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Τα φέρνουμε σε επαφή με νέα υλικά για να προσαρμόσουν τις νέες δυνατότητες στη λεπτή κινητικότητα στη σωστή για την ηλικία τους χρήση των νέων υλικών.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Να εκφραστεί η επιθετικότητα μέσα από το παιχνίδι και όχι προς τα άλλα παιδιά. Ενθαρρύνουμε τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και το μιμητικό παιχνίδι. Βοηθάμε τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματα τους χρησιμοποιώντας το λόγο.

Επιπλέον στόχοι

  • Να δώσουμε ευκαιρίες να ζήσουν χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους. Να γνωρίσουν νέα παιχνίδια και υλικά ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία για νέες συγκρίσεις και εμπειρίες ως προς τις έννοιες αιτίου- αποτελέσματος, χώρου και χρόνου.
  • Να προχωρήσουν στη γνώση του εαυτού τους και των δυνατοτήτων του σώματός τους. Να μάθουν να ντύνονται και να ξεντύνονται, να πλένονται, να χρησιμοποιούν αν θέλουν και είναι έτοιμα, το δοχείο, να νιώθουν ικανοποιημένα με τις προσπάθειες τους και επιτυχίες τους, να φροντίζουν τα υλικά και τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν.
  • Να αρχίσουν να εξασκούν την παρατηρητικότητα και την προσοχή.
  • Συνεχίζουμε την αποθήκευση βιωμάτων και εντυπώσεων που θα αποτελέσει το υπόβαθρο της φαντασίας τους.
  • Τα παιδιά βρίσκονται πάντα κάτω από την επίβλεψή μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Gallery

Η αγάπη για τα παιδιά και ο επαγγελματισμός οδηγούν σε ένα ασφαλές, οικογενειακό και γεμάτο ερεθίσματα σχολείο.