ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«ΡΗΓΑΣ ΠΑΙΔΙΟΘΕΝ»

Τα παραμύθια παίρνουν το λόγο

Πύργος 30, 31 Μαΐου, 1 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής “ΡΗΓΑΣ” διοργανώνει με την συνεργασία του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ «Ρήγας Παιδιόθεν», Τα παραμύθια παίρνουν το λόγο την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014, στον Πύργο, Ηλείας.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα τριήμερο χαράς και δημιουργίας με αφηγήσεις παραμυθιών και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το φεστιβάλ εκτός των άλλων προγραμμάτων έχει αφιέρωμα στον μεγάλο μυθοπλάστη Αίσωπο, με έκθεση εικαστικών, εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις, με σκοπό να εισαγάγει τα παιδιά, με βιωματικό τρόπο, στα μυστικά των μύθων του μεγάλου Παραμυθά. Ο συνδυασμός ποικιλίας μεθόδων προσέγγισης θα βοηθήσει τα παιδιά που θα συμμετέχουν να προσεγγίσουν ευχάριστα αξίες ζωής μέσω των μύθων και να συνδέσουν διαφορετικά πεδία γνώσης (φυσικοί νόμοι μέσω πειραμάτων, κοινωνική αγωγή μέσω διαδραστικών ασκήσεων, μουσική, χρήση τεχνολογίας κ.λπ.). Στο χώρο των εκδηλώσεων θα εκτεθούν 400 έργα ζωγραφικής παιδιών με θέμα το παραμύθι.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ είναι του Γιώργου Ευγενικού και η επιστημονική στήριξη των: Εφη Καψιμάλη, (Παιδοψυχίατρος), Μαρία Βλαχάκη (Κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης), Αννα Σταματούκου (Φυσικός).

Συμμετέχουν οι:
Αφηγήσεις: Αννα Δενδρινού, Γιώργος Ευγενικός, Άρτεμις Θεολόγη, Εφη Καψιμάλη, Γεωργία Λαζάρου, Αννα Σταματούκου. Μουσική: Φωτεινή Τσακνάκη.
Ομιλίες- Εργαστήρια: Μαρία Βλαχάκη, Εφη Καψιμάλη, Αννα Σταματούκου.

Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι Ελεύθερη

Οι χώροι των εκδηλώσεων είναι προσβάσιμοι σε ΑμΕΑ

Πληροφορίες:

Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα, συντελεστές, συμμετέχοντες, οδηγίες πρόσβασης και χάρτης, φωτογραφίες κ.λπ. μπορείτε να λάβετε από το blog του φεστιβάλ:
http://e-mythos-festival.blogspot.gr

Πρότυπη Προσχολική Αγωγή “ΡΗΓΑΣ” Νηπιαγωγείο- Παιδικός- Βρεφικός Σταθμός Πάροδος Κατακόλου 53 & Καταραχίου 9 Πύργος Ηλείας, Τ.Κ.:27100
Τηλέφωνο: 26210-34113 & 34112

Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών
Τηλ: +30 210 4313332, Fax: +30 210 4313322
E-mail: mythos@e-mythos.eu Website: www.e-mythos.eu