ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥΣ…

Το διήμερο 28/29 Ιουλίου 2014 όλα τα παιδικά μονοπάτια οδηγούσαν στη Νέα Μονάδα της Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής Ρήγα .Σε δύο εκδηλώσεις ,η μια ομορφότερη από την άλλη, εκατοντάδες παιδάκια παρουσίασαν ένα θεατρικό υπερθέαμα ,μοναδικό για την πόλη μας, κερδίζοντας παρατεταμένο χειροκρότημα των οικογενειών τους που έπλεαν σε πελάγη χαράς, περηφάνιας και ευτυχίας. Το εκδηλωτικό κοινό αρχικά ταξίδεψε σε παραμυθένιες χώρες με <<Τα γενέθλια του μικρού πρίγκιπα>> για να αναπολήσει στη συνέχεια τα νεανικά του χρόνια με τους <<Μικρούς Επαγγελματίες >>. Ελληνικά ακούσματα ,χοροί και φορεσιές έλαμψαν στο <<Η Ελλάδα και τα νησιά της >> συνειδητοποιώντας αμέσως μετά την υπέρτατη αξία της διαφορετικότητας στο <<Ένας κήπος διαφορετικός >>. Μυθικά πλασμένη η <<Αρπαγή της Περσεφόνης >>ηρέμησε και χαλάρωσε τη σκέψη για να ανεβάσουν τους ρυθμούς και να συνταράξουν τα μικρόφωνα τα αυριανά αστέρια με <<Τα παιδιά έχουν ταλέντο>>. Δεν θα μπορούσε να λείψει η ευαισθητοποίηση σε οικολογικά θέματα με το <<Η Γη μας να σωθεί>> κερδίζοντας δυνατό χειροκρότημα. Η ‘’Ειρήνη ‘’του Αριστοφάνη θάμπωσε με την ομοιογένεια και το συγχρονισμό της, θεμελιώνοντας ιδέες ανθρώπινες με την άρνηση στον πόλεμο και στις απάνθρωπες τακτικές.

Ο ελληνικός κινηματογράφος ζωντάνεψε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των γονιών με το <<Σαν παλιό σινεμά…>>. Τα αγγλικά τραγούδια έδωσαν μια ξένη νότα συμπληρώνοντας το πολύχρωμο εορταστικό πάζλ.

Η στιγμή όμως που κέρδισε τις καρδιές όλων ήταν η αποφοίτηση των νηπίων όπου γονείς παιδιά και σχολείο αγκαλιάστηκαν σε ένα φορτισμένο κλίμα αφήνοντας την συγκίνηση και τα δάκρυα να σφραγίσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο ένα αιώνιο συμβόλαιο αγάπης .Η Πρότυπη Προσχολική Αγωγή Ρήγα εύχεται σε όλα τα μελλοντικά <<δημοτικάκια >>καλή σταδιοδρομία δίνοντας ραντεβού για μια νέα πιο δυναμική και επιτυχημένη χρονιά.

Καλό Καλοκαίρι !!!