ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Η Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «ΡΗΓΑΣ» στα πλαίσια της Διαθεματικής προσέγγισης των θεμάτων που διαπραγματευόμαστε, προσκάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου να μας ενημερώσει για το επάγγελμα του Πυροσβέστη. Τους ευχαριστούμε γιατί οι ίδιοι έχουν προγραμματίσει το μήνα αυτό, κάθε χρόνο, να έρχονται στο χώρο μας για να πραγματοποιούν την συγκεκριμένη δράση.

Στον πολυχώρο του σχολείου μας, οι μικροί μας φίλοι, αφού υποδέχθηκαν θερμά τους κύριους Μανιάτη Ηλία- Υποδιοικητή, Λεβέντη Θεόδωρο- Πυραγό, Δακουρά Βασίλειο- Πυροσβέστη και Βασιλόπουλο Αλέξη- Πυροσβέστη, ενημερώθηκαν για το ρόλο της πυροσβεστικής υπηρεσίας και έθεσαν τα ερωτήματά τους σ’ αυτούς. Μετά το πέρας της ενημέρωσης, ακολούθησε και επίδειξη κατάσβεσης στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας με τους μικρούς μαθητές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Όντως τα παιδιά βιωματικά βαπτίστηκαν πυροσβέστες ή τουλάχιστον έγιναν συνοδοιπόροι των πυροσβεστών, γνώρισαν πάρα πολλά και ευαισθητοποιήθηκαν στο νούμερο 199.

Πέραν της ενημέρωσης με αποδέκτες τα παιδιά, πραγματοποιήθηκε και εκπαίδευση στο προσωπικό του σχολείου, η οποία αφορούσε στην πυροπροστασία αλλά και στην εφαρμογή των αρχικών δράσεων πριν την παρέμβαση της πυροσβεστικής.